У Кіровоградському районі рейдери обстріляли орендарів та журналістів (ФОТО)

  • 24 трав. 2017 09:20
  • 1122
    • Новина У Кіровоградському районі рейдери обстріляли орендарів та журналістів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
    Події відбувалися навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким 23 дні тому незаконно заволоділа фірма із Дніпра, про це повідомила журналістка каналу "Кіровоград" Марія Староста.
    "Учора, близько 16 години, у Бережинці стріляли у місцевих жителів та знімальну групу «День за днем» каналу "Кіровоград". Близько 200 людей, земля яких знаходиться в оренді даного господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі і не хотіли виходити до людей. Аби зайти в приміщення, довелось виламати двері та вибити вікна. Ті, хто знаходився всередині, стали кидати у бік людей димові шашки та розпилювати сльозогінний газ. Слідом з вікон пролунали постріли, стріляли із середини у натовп. Люди неодноразово телефонували в поліцію, втім, патрульні з’явилися не раніше, ніж за 40 хвилин у складі трьох чоловік. Протягом цього часу стрілянина продовжувалась. Один із молодих чоловіків, який був у натовпі, отримав наскрізне поранення руки з вогнепальної зброї. Поранення отримали ще декілька місцевих жителів. Свистіли кулі і над головами знімальної групи «День за днем», які перебували на місці подій із самого початку конфлікту. Після приїзду патрульних, через кілька хвилин прибув спецпідрозділ поліції. Ті, кому вдалося втекти з контори, переховувалися зі зброєю на току. Наразі на місці подій працює експертна група" - повідомила Марія Староста. 
    Ексклюзивний репортаж дивіться 24 травня у новинах «День за днем» о 19.00.
     
    Як повідомила поліція Кіровоградської області, потерпілих каретою "швидкої" було госпіталізовано до лікувального закладу.
    На місце події негайно прибули правоохоронці. Поліцейські виявили шістьох мешканців сусідньої області, вдягнених у камуфляжну форму, які представилися працівниками однієї з охоронних фірм.
    У даний час правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії з документування даного кримінального правопорушення.