Як комунальники відновлюють щебеневу кольорову доріжку у Кропивницькому (ВІДЕО)

  • 23 серп. 2017 11:00
  • 3093
    • Новина Як комунальники відновлюють щебеневу кольорову доріжку у Кропивницькому (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
    Хтось робить, а хтось псує. “Руки до крові”.
     
    Працівниці комунального підприємства “Благоустрій” щодня від моменту створення у Кропивницькому щебеневої кольорової доріжки (біля фонтанів на площі Героїв Майдану) вимушені відновлювати після псування її кропивничанами.
    “Кожного дня ми відновлюємо цю доріжку. Люди кидають каміння до фонтану. Також порозкидали каміння і по вулиці Велика Перспективна (бувша Карла Маркса). Щоб відновити доріжку, витрачаємо близько 2-3 годин в залежності від рівня пошкодження. Відновлюючи доріжку, пальці позбивала до крові. Після того, як нашу роботу псують містяни, то на цю доріжку вже дивитися не хочеться, а не тільки її відновлювати”, - розповіла озеленювач дільниці №2 КП “Благоустрій” Світлана Шепета.
     
    Почергувавши біля фонтану близько 25 хвилин, ми помітили двох дітей, які жбурляли до фонтану каміння під наглядом батьків. Під час цього процесу мама однієї  дитини навіть фотографувала процес на відео: “Це ж один-два камінчики. Що вона цим зробить такого? Особисто я нічого страшного не бачу”.
     
    Після побаченого ми звернулися до комунальників та порадили створити таблички, що попереджатимуть про відповідальність за псування об’єктів благоустрою. Начальник дільниці КП “Благоустрій” Альона Ворона розповіла, що наразі над цим питанням міркують: “Ми зараз думаємо, щодо тексту, який будуть містити ці таблички. Після їх виготовлення будемо сподіватись на розуміння з боку громадян”.
     
     Зазначимо, що протягом останніх тижнів окрім цієї доріжки були встановленні і рамки для боротьби зі спекою. Після встановлення містяни зламали їх вже на другий день. Після ремонту ситуація повторювалася кілька разів.
     
    Дмитро Семенюк