Найцікавіші події, що сталися у Кропивницкому протягом минулого тижня

  • 13 трав. 2018 11:45
  • 884
    • Новина Найцікавіші події, що сталися у Кропивницкому протягом минулого тижня Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відкрилася виставка 13-річного художника з Києва (ФОТО)
     
    У рамках фестивалю дитячої творчості у галереї "Єлисаветград" відкрилась виставка робіт 13-річного киянина Ярослава Заруцького.
     
    Оглянути роботи колеги завітали вихованці дитячої художньої школи, а також усі охочі. На виставці представлено понад 20 картин юного художника. До Кропивницького хлопчик прибув у супроводі сестри та батьків. За словами сестри художника, попри м'язову недостатність, Ярослав веде активний спосіб життя.
     
    - Ми з Ярославом побували в різних куточках світу: Англії, Польщі. На цій виставці є картини із зображенням лондонського Тауерського мосту, польських соборів. Йому подобається малювати архітектуру, - розповіла сестра Ярослава Вікторія Заруцька. 
     
     
     
    У Кропивницькому відкрили реабілітаційний центр для допомоги алко–, наркозалежним та ігроманам
     
    Залежність — це хвороба, від якої руйнується життя і розпадаються сім’ї, люди втрачають життєві цілі і мрії. 
    «Залежність — це хвороба почуттів та емоцій»
     
    У Кропивницькому нещодавно відкрили третій в Україні реабілітаційний центр «Вікторі–Кропивницький» для нарко- та алкозалежних, ігроманів. Подібні центри уже відкриті у Дніпрі та Харкові, де залежним надається суттєва підтримка. 
     
     
    Кілька тисяч кропивничан взяли участь у святкуванні 73-ї річниці перемоги над нацизмом (ФОТО)
     
     9 травня близько кілька тисяч містян долучилися до громадської ходи з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у другій світовій війні.
     
    Колона стартувала від площі Героїв Майдану та вирушила в напрямку Фортечних валів. Городяни вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, поклавши квіти до Вічного вогню на меморіальному комплексі.
     
    До покладання долучилися політичні партії та громадські організації, міські та обласні чиновники, депутати, військові та пересічні містяни.
    Під час мітингу загиблих вшанували хвилиною мовчання.
     
     
    Кропивничани здобули призові місця на Кубку України
     
    З 2 по 5 травня у місті Кам’янському пройшов Кубок України з плавання серед спортсменів з інвалідністю. 
     
    У змаганнях взяли участь 22 команди, а це 200 учасників. Вихованці комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 міської ради» здобули призові місця: 
     
    Ольга Свідерська посіла 1 місце у вільному стилі на 50-метровій дистанції; 1 місце у вільному стилі на 100-метровій дистанції; 1 місце на 50-метровій дистанції на спині; 1 місце на 150-метровій дистанції (комплекс) та 2 місце на 50-метровій дистанції у стилі брас. 
     
    Деревінський Андрій посів 1 місце на 50-метровій дистанції у вільному стилі; 1 місце на 100-метровій дистанції у вільному стилі; 1 місце на 200-метровій дистанції у вільному стилі та 2 місце на 150-метровій дистанції (комплекс). 
     
     
    Нагадаємо: Як вихованці дитсадка "Оленка" святкували свій випуск (ФОТО, ВІДЕО)