У Кропивницькому до Дня міста "зазвучала" арт-інсталяція "Вуличне піаніно" (ФОТО, ВІДЕО)

  • 15 вер. 2018 11:30
  • 2280
  •  
    Учора, 14 вересня, у Кропивницькому до Дня міста відбулося відкриття арт-інсталяції "Вуличне піаніно". Музичний інструмент прикрашатиме вулицю Дворцову біля бібліотеки Маланюка. На презентацію арт-поекту прийшли десятки кропивничан, а перехожі зупинялися, аби послухати музику та сфотографувати незвичайний інструмент. 
     
     
    Арт-об’єкт з’явився у центрі Кропивницького за підтримки культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артема Стрижакова.
    Для кропивничан та гостей міста прозвучав вокально-інструментальний концерт від студентів та викладачів ЦДПУ ім. В. Винниченка мистецького факультету. Для слухачів лунали як авторські композиції, так і давно відомі мелодії. 
     
    - Конкурс від фонду «Перспектива» триває три роки, і за час його проведення у місті вже існують багато арт-проектів, якими кропивничани можуть милуватися. Це, наприклад, парасолькова алея на Дворцовій, перший у нашому місті 3-D малюнок, конкурс дитячих малюнків та дуже-дуже багато інших цікавих проектів. Цей рік не виключення, і ми відкриваємо сьогодні вуличне піаніно, - розповідає ведучий Олексій Козачинський.
     
     
     
     
    Такі арт-проекти є дуже популярними в Європі. Піаністи та артисти, музиканти-початівці та професіонали просто на вулиці дарують людям музику. Кропивницький тепер не виключення, і будь-хто з перехожих зможе продемонструвати свої музикальні здібності.
    Автор проекту «Вуличного піаніно», Олександр Сорачан, подякував усім присутнім, які прийшли на відкриття арт-інсталяції та вокально-фортепіанного концерту.
     
    - Дякую фонду «Перспектива», що дали таку можливість втілити цей проект в життя. Дякую всім, хто допоміг робити це піаніно. Тепер у центрі нашого міста лунатиме не тільки гітара, а й музика класичного інструменту, - говорить автор проекту.
     
    Містяни тривалий час насолоджувалися живою музикою, а перехожі зупинялися на мить, щоб послухати чудові пісні просто неба.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому з’явився перший у місті люмінісцентний мурал (ФОТО, ВІДЕО)