Як «фестивалив» Кропивницький цими вихідними (ФОТО)

  • 23 квіт. 2019 13:43
  • 1267
    • Новина Як «фестивалив» Кропивницький цими вихідними (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цієї суботи та неділі у Кропивницькому пройшов ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який є наймасштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні. Його організатором виступає фонд Артема Стрижакова «Перспектива».
     
    Ці два дні були дуже насиченими як для учасників фестивалю, так і для спостерігачів.
    На відкритті цього заходу для кропивничан та гостей міста виступали музичні та хореографічні колективи з різних куточків країни. А Народний артист України та член журі фестивалю Григорій Чапкіс давав майстер-класи усім охочим.
     
     
    - Ми у вас вперше, і нам дуже-дуже подобається. Ваша організація, гостинність, архітектура - все подобається. Настрій класний, ведучий - класний. Енергії купа, - говорить Марина, учасниця хореографічного ансамблю "Валерія" з Нікополя.
     
    Як зазначають самі творчі колективи, їх переповнюють емоції та драйв від участі у фестивалі. 
    Протягом усього дня для учасників проходили конкурси, а ввечері на центральній площі Кропивницького відбувся концерт для жителів міста. 
     
     
    Наступного дня майже півтори тисячі учасників фестивалю пройшлися парадом по вулиці Дворцовій до Театральної площі, де відбувся екофлешмоб.
    Усі вони тримали у руках пластикові пляшки. Колективи виконали танець із пластиком, щоб привернути увагу суспільства до проблеми забруднення навколишнього середовища. Захід був приурочений до Українського дня довкілля.
     
    Таким чином, творчі колективи встановили новий всеукраїнський рекорд: 1 264 людини виконали ексклюзивним та наймасовішим танцювальним екофлешмобом, що засвідчила представниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.
     
     
    - Кропивницький вкотре закріпив за собою титул танцюючої столиці України. Зараз  ми маємо нову номінацію за весь період історії Реєстру національних рекордів України. Ми маємо наймасовіший танцювальний екофлешмоб, - прокоментувала Лана Вєтрова.
     
    Підтримувала учасників весь цей час співачка NAVKA, яка сама вже тривалий час виступає на захист довкілля.
     
    - Складно уявити весну в нашому місті без проведення цього фестивалю. У цьому році ми всі разом - і діти, і дорослі з різних куточків України - в одинадцятий раз зібралися в центрі країни, в її серці, на цю головну культурну подію весни! До того ж ми ще й встановили третій танцювальний рекорд. І особливо приємно, що цей танець закликає захистити навколишнє середовище, - говорить засновник фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.
     
     
    Опісля флешмобу учасники зібрали усі пляшки в урбаністичну інсталяцію, яка перебуватиме на головній пішохідній вулиці міста до 5 червня - Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища. Це має стати кропивничанам пам’яткою про те, що наближення екологічної катастрофи залежить від кожного з нас.
     
    - Я дуже щаслива, що наш ансамбль берє участь у таких заходах. Це насправді круто. Ми тут познайомилися з багатьма людьми з різних міст і маємо намір підтримувати зв’язок і надалі. Цей фестиваль справді об’єднує, - ділиться враженнями танцюристка з Дніпра. 
     
     
    Завершився фестиваль Гала-концертом, на якому були нагороджені за участь усі творчі колективи, а найкращим дістався гран-прі фестивалю.
     
    Головний приз у конкурсі «Вокал. Ансамблі, групи, дуети» у номінації «Народна пісня» забрав аматорський вокальний колектив «Калинонька» Липняжського палацу культури.
    Ще один гран-прі у конкурсі хореографія цього вечора отримали художні колективи України хореографічні ансамблі «Росинка» та «Авангард».
     
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому представлять Пасхальну реконструкцію