Ліга Європи: що очікувати від матчу «Шахтаря» та «Бенфіки»

  • 20 лют. 2020 09:30
  • 1022
    • Новина Ліга Європи: що очікувати від матчу «Шахтаря» та «Бенфіки» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вже сьогодні відбудуться перші цьогорічні матчі Ліги Європи. Зокрема, в одному з них донецький «Шахтар» зустрінеться з португальською «Бенфікою». 
     
    Однозначно португальці підходять до гри у кращому ігровому тонусі. Гірники ж, у свою чергу, за останній місяць мали змогу лише двічі зібратися в Турції. Окрім того шахтарівці втратили таких гравців основи як Додо та Соломона. Перший дискваліфікований, а другий - отримав травму правого стегна. 
     
    Останнього разу ці команди зустрічалися у 2007 році в Лізі Чемпіонів. Першу гру гірники перемогли з рахунком 0:1. Відзначитися зміг Жадсон на 42 хвилині. У другому матчі «Бенфіка» перемогла шахтарівців з рахунком 1:2 завдяки дублеві Оскара Кардосо. Як результат, тоді вони втратили можливість на єврокубковий сезон.
     
    - Фаворит в цій парі, напевно, все ж «Бенфіка». У них чемпіонат в розпалі, і за рівнем вони трохи вище. А хто пройде – футбол покаже. На жаль, для Шахтаря матч з «Бенфікою»– перший відразу після зборів. У Шахтаря немає такої ігрової практики, як у Бенфіки. Ось в цьому і є певна перевага португальців, - розповів колишній нападник «Шахтаря» Андрій Воробей.
     
    Нік Шендеровський