30+ або Хочу вміти все. Частина IV: Все в шоколаді
З чим у вас, любі друзі, асоціюється Новий рік? Мандаринки? Олів'є? Ялинкові прикраси у супермаркеті? Забули, то старе і нездале сприйняття свята. Зараз я вам щось розкажу, але варто закрити очі. Добре-добре, можете не закривати, вам же якось читати мене треба) Уявіть...За вікном сніжить, а ви у теплому приміщенні. Вікно велике і ви можете бачити ту хурделицю у дрібницях. Вона покриває дерева теплющою ковдрою, крутить танго з останнім самотнім листочком, тихо сипле срібло на голови перехожим, які дещо обурено струшують його додолу. Ви посміхаєтеся і ловите себе на думці, що вам комфортно тому, що ви по цей, теплий бік вікна, а не навпаки. В руках у вас теплий та бадьорий флет вайт, який ви п'єте маленькими ковточками (бо від великих ковтків очі починають весь час норовити вилізти на лоба) і відчуваєте приємне тепло, яке розливається по тілу. Як у дідуся біля печі. Чи як біля гарячої батареї після трьохгодинного марафону на санках. Чи як на теплій гальці біля моря... Тепло наскрізь.
Ваші ніздрі пестить запах шоколадної випічки. А ще тішить той факт, що ви брали участь у створенні того чуда у духовці, яке ось-ось має з'явитися на світ. Вам радісно від того, що недільний ранок може проходити ТАК правильно - з пухким снігом, ароматною випічкою, міцною кавою, теплими розмовами та добрими справами. Ви подумки гладите себе по голівці і уявляєте як зрадіють домашні, коли ви принесете ще теплий десерт додому. Якби ж тільки донести, а не жадібно ум'яти його за обидві щоки...
Моя минула неділя була саме такою... 4 грудня, коли ви всі ніжилися у ліжку, я була на майстер-класі по приготуванню брауні, який влаштувала школа кулінарії «Food school». Справжній шокобум для дійсно навіжених шоколадоголиків, таких як я.
Якщо ви ще не відчуваєте наближення свята - запишіться на майстер-клас! 11 грудня історія повториться - у стінах кав'ярні DVA Coffee (але тої, що на площі Богдана Хмельницького) Ірина Іванова та Галина Артеменко знову будуть вчити усіх бажаючих робити улюблений американський десерт - шоколадний брауні. Не пропустіть! Слідкуйте за новинами школи.
Нагадаю, що школа кулінарії працює на соціальних засадах – усі кошти, виручені за майстер-класи йдуть на благочинність. Зробіть добру справу - підніміть собі настрій і ощасливте того, хто потребує допомоги.