Як в Україні відроджуватимуть якість хліба?
Підвищення якості українського хліба та вирішення проблем, з якими стикаються його виробники. Це головні теми зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з головою ради об'єднання – генеральним директором «Укрхлібпрому» Олександром Васильченком, виконавчим директором Всеукраїнської асоціації пекарів Оленою Жуковою та головою ГС «Борошномели України» Родіоном Рибчинським, інформує Урядовий портал.
- Перед нами стоїть дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше – відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду, - зазначила Владислава Магалецька.
Учасники зустрічі зазначили, що якість хліба залежить від якості зерна, заквасок та дріжджів. Також важливим є контроль якості продукції, яка потрапляє до українських магазинів.
За словами Владислави Магалецької, є необхідність запровадити державну програму по відродженню якості хліба. У цьому зацікавлені і споживачі, і держава.
- Роботи тут дуже багато і потрібна консолідація дій багатьох державних органів, бізнесу та громадських організацій. Але це вкрай потрібна і важлива робота. Адже хліб – це продукт, який вживає майже кожний. І від його якості залежить здоров'я українців, – підкреслила Голова Держпродспоживслужби.
Така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів та увагу держави до цього питання, доступ українських хлібопекарів та мукомолів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу із тіньовим ринком та контрабандою борошна.