Яка закуска підходить до пива
Пиво, символ веселощів і відпочинку, незмінно присутнє в житті багатьох. Для декого розслаблятися після трудового дня, зустрічаючись із друзями, стає ритуалом. І, як будь-який алкогольний напій, пінне приємно вживати з закускою.
З чим п’ють пиво
Нескладні шедеври кулінарної майстерності покликані прикрасити й урізноманітнити враження та досвід пиття хмільного. Це можуть бути легкі ласощі чи вишукані страви, готові здивувати й порадувати поціновувачів. Символ спілкування і насолоди — нефільтроване пиво — завжди ліпше пити з відповідною закускою. Наприклад:
В'ялена, солона і сушена риба. Це традиційний варіант у слов'янських країнах, включно з Україною. Перед очищенням зазвичай тарань б'ють об край столу, щоб пом'якшити її.
Раки, краби, креветки. Часто подаються в барах по всій Європі та Північній Америці, бо чудово поєднуються з пивом.
Снеки (сухарики, чипси, горішки). Популярні серед молоді в усьому світі й прекрасно відтіняють смак пінного завдяки щедрому використанню солі, гострого перцю та пряних добавок.
Свинина (варена, смажена, тушкована, запечена). Готується з хрусткою скоринкою, під якою ніжне соковите м'ясо.
Копчені сосиски та сардельки. Смажені мають великий попит у Німеччині, проте завоювали серця й споживачів з України.
Гострий сир. Чудово поєднується з напоєм, хоча він не такий популярний і трапляється рідше, ніж інші закуски.
В'ялене м'ясо. Вважається дієтичним блюдом до пива. Відрізняється пікантним ароматом, пряним смаком. Крім того, містить багато білка та мало вуглеводів.
Пінне і закуски — безпрецедентне сполучення, здатне перетворити вечір на незабутній досвід спілкування і задоволення. Страви можуть бути різноманітними. Але важливо пам'ятати, що усвідомленість у вживанні роблять дозвілля справжньою насолодою. Нехай кожен ковток пінного супроводжується вишуканою ноткою улюбленого снека, роблячи зустріч із друзями ще більш приємною.
Відповідна закуска за стилями пива
Вибір ласощів залежить від сорту. Що яскравіший смак пива, купленого в інтернет-магазині MAUDAU, то інтенсивніше має підкреслювати його закуска:
Легкі та відсвіжні стилі (лагери, пілснери). Дуже добре поєднуються з горішками, сирними кубиками, хлібними паличками, свіжими овочами.
Пшеничні (вайсбіри, вітбіри). Підійдуть до салатів, морепродуктів, апельсинів, яблук.
Темні сорти (портери, стаути). Їх інтенсивний смак і букет збалансують поживні закуски, такі як смажені м'ясні страви, сири з вираженим ароматом.
Фруктові та кислі стилі. Чудово поєднуються з м'якими й солодкими снеками, ягодами, солодощами або навіть шоколадом.
IPA (Indian Pale Ale). Гіркий присмак прибирають гострими та ситними закусками — ковбасками, маринованими овочами.
Загальний принцип: обирайте страви, що підкреслюють пиво. Важливо також зважати на особливості заходу: буде це дружня зустріч чи тематична вечірка.