Кіровоградщина: В які країни виробники морозива продають свою продукцію?
Кіровоградщина в четвірці найбільших регіонів-виробників морозива в Україні,Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
За 4 місяці 2021 року експорт українського морозива склав 2,3 тис. тонн, що на 20% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Українське морозиво експортується в понад 50 країн світу. Найбільше – до Молдови, Китаю, Ізраїлю, Болгарії, Литви та Чехії. До країн Євросоюзу в поточному році експортовано 1077,4 тонн або 46,8% від загального обсягу експорту.
Найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні у відсотковому відношенні від загального обсягу виробництва за 6 місяців 2021 року є Житомирська(46,1%), Харківська(18,8%), Дніпропетровська(14,8%) та Кіровоградська(6,9%) області.
За інформацією Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" всього в Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом - 55,4%, пломбір - 22,4%, вершкове - 11,3%, молочне - 1,8%, плодово-ягідне - 9,1%.
Держпродспоживслужба відіграє важливу роль у ефективності українського експорту. Її завданням є подолання технічних перешкод в торгівлі та забезпечення державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів.