На Кіровоградщині підозрюють випадок ботулізму
Навесні та влітку зазвичай спостерігається збільшення випадків харчових отруєнь, у тому числі й небезпечної гострої токсикоінфекції – ботулізму.
Нещодавно до комунального підприємства «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради» потрапила жителька м.Світловодськ Кіровоградської області з підозрою на ботулізм. Наразі потерпіла проходить лікування в медичному закладі. Також проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування даного випадку. Попередньо захворювання пов’язують із вживанням риби в’яленої, придбаною на ринку у сирому вигляді та приготовленою власноруч в домашніх умовах.
Найчастіше захворювання на ботулізм виникає через вживання грибних, м’ясних, рибних, рідше – овочевих консерв, особливо домашнього приготування. Небезпеку становить і споживання копченої, в’яленої риби або ж м’ясної продукції з недотриманою технологією приготування.
Джерело: ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області