На Кіровоградщині сільські господарства виробили 67 тис.т м’яса за рік
20 груд. 2016 09:06
902
Усі категорії господарств області у січні–листопаді 2016 р. виробили м’яса 67 тис.т, що порівняно з січнем–листопадом 2015 р. більше на 1,9 тис.т або на 2,9%.
Загальне виробництво молока зменшилося на 1,1% і склало 298,5 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 3,3% (246,6 тис.т), сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 10,7% (51,9 тис.т).
Від птиці всіх видів загальне виробництво яєць порівняно з січнем–листопадом 2015 р. зменшилося на 9% і склало 438,2 млн.шт, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – у 2,4 раза (40,8 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 3% (397,4 млн.шт).
Станом на 1 грудня 2016 р. загальна кількість великої рогатої худоби становила 105,9 тис. голів (на 3,1% менше ніж на 1 грудня 2015р.), у т.ч. корів – 58,3 тис. голів (на 3,2% менше), свиней – 242,3 тис. голів (на 5,9% менше), овець та кіз – 44,5 тис. голів (на 3,7% менше), птиці – 5523,5 тис. голів (на 2,6% менше).
Повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.