На Кіровоградщині збільшилося виробництва м’яса

  • 17 черв. 2016 10:30
  • 730
    • Новина На Кіровоградщині збільшилося виробництва м’яса Ранкове місто. Кропивницький

    Виробництво м’яса усіма категоріями господарств у січні-травні 2016р. склало 34,7 тис.т та порівняно з січнем-травнем 2015р. збільшилося на 1,5 тис.т або на 4,5%.

    Про це повідомляє головне управління статистики у Кіровоградській області.

    Загальне виробництво молока порівняно з січнем-травнем 2015р. зменшилося на 2% і становило 118,2 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 5,3% (95,3 тис.т), сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 14,5% (22,9 тис.т).

    Питома вага виробництва молока господарствами населення у загальному виробництві склала 80,6%.

    Від птиці всіх видів у січні-травні 2016р. загальне виробництво яєць порівняно з січнем-травнем 2015р. збільшилося на 1,4% і склало 195,9 млн.шт, у т.ч. в господарствах населення – на 2,8% (161,2 млн.шт), сільськогосподарських підприємствах – зменшилося на 4,7% (34,7 млн.шт).

    Станом на 1 червня 2016р. загальна кількість великої рогатої худоби становила 129,7 тис. голів (на 4,6% менше ніж на 1 червня 2015р.), у т.ч. корів – 59,2 тис. голів (на 3,9% менше), свиней – 267 тис. голів (на 1,5% менше), овець та кіз – 55,7 тис. голів (на 4,1% менше), птиці – 5424,4 тис. голів (на 1,9% менше).