На Кіровоградщині збільшилося виробництво м’яса

  • 19 лип. 2016 16:29
  • 878
    • Новина На Кіровоградщині збільшилося виробництво м’яса Ранкове місто. Кропивницький

    Виробництво м’яса усіма категоріями господарств у січні–червні 2016р. склало 39,1 тис.т та порівняно з січнем–червнем 2015р. збільшилося на 1,4 тис.т або на 3,7%, інформує Головне управління статистики у Кіровоградській області.

    Загальне виробництво молока порівняно з січнем–червнем 2015р. зменшилося на 1,8% і становило 152,5 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 5% (124 тис.т), сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 14,9% (28,5 тис.т).

    Питома вага виробництва молока господарствами населення  у загальному виробництві склала 81,3%.

    Від птиці всіх видів у січні–червні 2016р. загальне виробництво яєць порівняно з січнем–червнем 2015р. зменшилося на 3,2% і склало 264,1 млн.шт, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 27,7% (38,2 млн.шт), господарствах населення – збільшилося на 2,7% (225,9 млн.шт),.

    Станом на 1 липня 2016р. загальна кількість великої рогатої худоби становила 129,5 тис. голів (на 4,3% менше ніж на 1 липня 2015р.), у т.ч. корів – 59,4 тис. голів (на 3,7% менше), свиней – 269,2 тис. голів (на 1,9% менше), овець та кіз – 55,2 тис. голів (на 4% менше), птиці – 6699 тис. голів (на 0,5% менше).