По області у минулому році скоротилось виробництво м’яса
19 січ. 2017 09:46
863
За попередніми даними, усіма категоріями господарств Кіровоградської області у 2016 р. вироблено м’яса 71,9 тис.т, що порівняно з 2015 р. менше на 0,4 тис.т або на 0,6%.
Загальне виробництво молока зменшилося на 0,9% і склало 307,7 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 3,1% (251,4 тис.т), сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 10% (56,3 тис.т).
Від птиці всіх видів загальне виробництво яєць порівняно
з 2015 р. зменшилося на 10% і склало 455,6 млн.шт,
у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – у 2,5 раза (41,1 млн.шт),
у господарствах населення – зросло на 2,9% (414,5 млн.шт).
Станом на 1 січня 2017 р. загальна кількість великої рогатої худоби становила 100,5 тис. голів (на 3% менше, ніж на 1 січня 2016 р.), у т.ч. корів – 55,3 тис. голів (на 2,3% менше), свиней – 240,7 тис. голів (на 5,2% менше),
овець та кіз – 39,7 тис. голів (на 2% менше), птиці – 4729,9 тис. голів
(на 4,6% менше).
Повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.