Прощена неділя - останній день перед початком Великого посту

  • 28 лют. 2017 09:38
  • 1264
    • Новина Прощена неділя - останній день перед початком Великого посту Ранкове місто. Кропивницький
    Прощена неділя - останній день перед початком Великого посту. День примирення та завершення всіх конфліктних ситуацій, коли кожен християнин має можливість покінчити з образами та ненавистю, "розтопити лід" навколо власного серця, попросивши прощення в Бога та один в одного. Важко вибачати ворогів, і ще важче їх полюбити, однак Ісус Христос закликає нас до цього, розуміючи, що це не так легко, Господь власним прикладом підтверджує, що це можливо для усіх. Це підтверджує життя святих апостолів і багатьох угодників Божих. Традиція Прощеної неділі починається в часи ранньої Візантії і міцно утверджується після прийняття християнства на території Київської Русі, і відроджується зараз.
    Духовенство храму Благовіщення Пресвятої Богородиці вітає всіх з завершенням Масляної та з великим днем Прощеної неділі!
    Бажає кожному долати зло шляхом примирення та любові!
    «Прощений день, який це великий небесний день Божий! - учив святитель Феофан Затворник, який жив наприкінці XIX століття, - Коли б усі ми, як потрібно, користувалися ним, то нинішній день з християнських суспільств робив райські суспільства і земля зливалася б з Небом".
    Недільна Божественна Літургія і традиційний Чин Прощення звершується в усіх православних храмах.  Нехай заклик про прощення і примирення  ще раз пролунає з Центра України, з міста святої Єлисавети, матері Іоанна Хрестителя. Тому що мир – це Боже благословення, і «блаженні миротворці, бо синами Божими названи будуть».