Спецпроект «30+ або Хочу вміти все». Тотальне оновлення з Банкетним домом «Весна»

  • 22 лип. 2016 10:05
  • 2800
    • Новина Спецпроект «30+ або Хочу вміти все». Тотальне оновлення з Банкетним домом «Весна» Ранкове місто. Кропивницький

    Коли Бог роздавав таланти, я, мабуть, була поруч, по ліву руку. Люблю спостерігати за усіма, в кого є до чогось хист. І зовсім неважливо в чому саме він виражається. Музика, фотографія, декупаж чи сноуборд. Будівництво камінів, татуювання чи графічний дизайн. Вміння фантасмагорично заробляти гроші чи феєрично витрачати їх на різноманітних «сейлах». Якщо я чую слово «талант» - мені вже цікаво.

    Спеціальний проект «30+ або Хочу вміти все» створений саме для того, щоб хоч на кілька годин відчути себе у вирі чужого таланту. І мені дуже пощастило, що люди, з якими мені доводиться працювати останнім часом, до мозга кісток талановиті.

    Мої друзі з Банкетного дому «Весна» надали мені можливість відчути себе у новій для мене ролі... ролі бармена. І це не просто так, адже коктейльна карта цього закладу та й взагалі підхід до барного питання – мене дійсно вразив.

    За барною стійкою мене зустрічає Роман Костюк, який і буде моїм провідником у світ нових знань. Роман та його команда (Олег та Андрій) не лише стоять за стійкою та протирають бокали (Перепрошую, але саме так я раніше сприймала роботу барменів). На їх плечах лежить і організація заходів у Банкетному домі «Весна». В попередній розмові з Романом стає зрозуміло, що ця сфера йому знайома вже більше 18 (!) років. За плечима робота майже в усіх нічних закладах нашого міста, дворічний ресторанний досвід в Чехії та організація кіровоградської школи барменів «Old school bar», яка загартувала не одну команду професійних барменів.

    Я за барною стійкою. Тут я ще не була. Роман пояснює як називається те чи інше обладнання, потрібне для приготування коктейлів, розповідає про організацію робочого простору, показує інгрідієнти. У всьому порядок, чистота. Видно, що до роботи хлопці ставляться відповідально.

    Я вчуся готувати ягідний мохіто. БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ, звісно, бо на роботі) За словами Романа, це один з улюблених напоїв серед відвідувачів, а мені, здається, що й серед жителів усієї планети Земля. Ну що може приємніше у літню спеку, ніж ковток прохолодного та тонізуючого мохіто? Та нічого. 

    Далі мені буде зручніше розповідати рецептуру та поетапне приготування коктейлю за допомогою фотозвіту. Ловіть!

    Беремо стакан Коллінз (саме він ідеально підходить для Мохіто і містить аж 460 мл), на дно кладемо кілька слайсів лайму, тросниковий цукор та з 5-6 листочків м’яти. Потім до рук беремо мадлєр (то така штука, якою можна вичавити з цих інгрідієнтів сік та м’ятний ефір). Це у мене вийшло без проблем.

    Далі в хід пішов крашмейкер – пристрій для подріблення льоду. Від його гуркоту, чесно кажучи, здавалося зійде лавина. Виявилося, що це нормально. Льодом (мабуть, з переляку) я закидала всю барну стійку і половину Дворцової. Тепер там, скоріше всього, ще й каток відкриють) Тут треба навики, без сумнівів.

    Цікавезна штука ягідне пюре. Це така собі заготовка для коктейлів, яка робиться виключно зі свіжих ягід ( в даному випадку була полуниця) та цукрової пудри, зробленої власноруч. Чому власноруч? А тому що пудра з магазину містить крохмал, а його не має бути в коктейлі. О! Зрозуміло, як все чітко? Додаємо ягідне пюре. І старий добрий «Sprite», куди ж без нього...

    Далі треба все ретельно перемішати. В хід йде величезна ложка, яка в умілих руках робить коктейль однорідним. Мої руки умілими назвати не можна...

    Насамкінець в коктейль додається кілька крапель Гренадіну. Це такий сироп, який надає напоям бажаного рожево-червоного кольору та пікантну кислинку.

    Особливу увагу у Банкетному домі «Весна» приділяють дрібницям. Як на мене - це показово, адже саме через них відчувається смак. Не виключення і коктейль, який я практикувала за барною стікою закладу. Цікаві смачні елементи, якими прикрашали напій, не можуть залишити байдужими. В хід йшла свіжа ароматна малина на спажці та слайси лайму, присипані цукровою пудрою. Навіть у піддоні коктейля, який, доречі, команда барменів «Весни» робила самотужки, майоріла гілочка ялинки. Гарно вийшло, чесне слово!

    Вуаля! Коктейль ягідний мохіто готовий. Я не дуже великий поціновувач таких напоїв, але із тих, що мені доводилося куштувати – цей був найсмачніший. Вийшло ідеально, навіть незважаючи на ручки-крючки деяких персон) Спробуйте і ви. Тільки за барну стійку не ходіть, для вас у Банкетному домі «Весна» напої зроблять професіонали.

    Окрім мохіто, Роман Костюк показав процес приготування смачнющого коктейлю Pineapple Spicy, основа якого яблучний сік та спеції (кориця, гвоздика, аніс, ванільний цукор), від яких я просто божеволію. Це тепер мій улюблений напій. Який і вам, мої друзі, рекомендую. І взагалі, приходьте у Банкетний зал «Весна»! Заклад щотижня організовує різні цікавезні івенти – квартирники, концерти, дитячі пінні вечірки. Також у «Весні» діє єдиний у місті літній кінотеатр під відкритим небом. Слідкуйте за новинами закладу у соцмережах.

    Альона Семко

    Попередні частини проекту