В Україні відзначається професійне свято працівників харчової промисловості

  • 10 жовт. 2017 15:35
  • 1716
    • Новина В Україні відзначається професійне свято працівників харчової промисловості Ранкове місто. Кропивницький
    До Дня працівників харчової промисловості
     
    У третю неділю жовтня в Україні відзначається професійне свято працівників харчової промисловості. 
    Виробництво харчових продуктів традиційно займає провідне місце у промисловому виробництві Кіровоградщини. Про це повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.
     
    За підсумками січня–серпня 2017 р. випуск продукції у виробництві харчових продуктів та напоїв порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 29%. За цей період вироблено олії соняшникової нерафінованої 531,5 тис.т, борошна – 17,6 тис.т, виробів ковбасних – 10,7 тис.т, виробів кондитерських цукрових (у т.ч. шоколаду білого), що не містять какао – 8 тис.т, хліба та виробів хлібобулочних, нетривалого зберігання – 6,9 тис.т, м’яса, включаючи субпродукти – 4,2 тис.т, круп – 3,7 тис.т, печива солодкого
    і вафель – 1,9 тис.т, напоїв безалкогольних – 2,3 тис.дал.
    У січні–серпні 2017 р. обсяг реалізованої продукції харчової промисловості становив 5,9 млрд.грн або 36% загального обсягу реалізованої промислової продукції області. 
     
    Продукція харчовиків Кіровоградщини задовольняє потреби найвибагливіших споживачів та за багатьма показниками знаходиться на рівні світових стандартів. Поліпшення якості харчових продуктів відповідно потребує впровадження сучасних технологій, переоснащення та модернізації виробничих процесів. Так, у І півріччі 2017р. підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв освоєно 238,1 млн.грн капітальних інвестицій, що становило 43% загального обсягу інвестицій, освоєних промисловими підприємствами області. 
    З нагоди професійного свята Головне управління статистики щиро вітає всіх харчовиків Кіровоградщини, бажаємо міцного здоров’я, високих досягнень у праці, миру та добробуту!