Що в першу чергу зроблять кропивничани, коли вийдуть з карантину

  • 23 квіт. 2020 19:01
  • 2073
    • Новина Що в першу чергу зроблять кропивничани, коли вийдуть з карантину Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 22 квітня, в Україні оголосили про продовження національного карантину. Так, за рішенням камбіну, обмеження на території держави триватимуть до 11 травня. На цей момент українці вже півтора місяці сидять на обсервації і багато кропивничан скаржаться, що їм це вже набридло. У зв’язку з цим журналіст «Утренненго города» вирішив опитати кропивничан, чим вони планують зайнятися, коли в Україні закінчиться карантин.
     
    Так, серед 150 опитаних кропивничан віком від 15 до 45 років 33% планують піти на роботу, 27% в першу чергу хочуть відвідати салони краси чи перукарні. 15% опитаних містян проведуть час з друзями на природі, а ще 10% хочуть провести його зі своїми рідними чи близькими. 9% планують піти до кав’ярень чи інших розважальних закладів. Найменше ж охочих продовжити сидіти вдома після закінчення карантину – 6%.
     
    - Так як я працюю та навчаюся дистанційно, то після закінчення карантину я в першу чергу зустрінусь з друзями, тому що для мене це стало єдиною проблемою. Можливо, піду ще кудись потанцювати чи відпочити з нагоди закінчення карантину, - розповідає Вікторія Мельник.
     
    - Після закінчення карантину я не буду вилазити з центру нашого міста. Буду гуляти вулицями Кропивницького кожного вечора й так до ночі, тому що на роботу і навчання карантин не вплинув, а от сидіти вдома в чотирьох стінах вже трошки тяжко, - скаржиться Валентина Шаповал.
     
    - Особливих змін в моєму житті не буде, але вже маю певний алгоритм дій: зустрічі з друзями, шопінг, спорт. А трошки пізніше поїду в Кривий Ріг до батьків, адже востаннє ми бачились в новорічні свята, - ділиться своїми планами Анастасія Ковальова.
     
    - Найперше, що я зроблю - піду до дідуся та бабусі із шматочком їхнього улюбленого тортика. Тому що дуже скучила за ними і не вистачає живого спілкування. Також, обов’язково потіскаю їхню кицю, бо обожнюю котиків. Потім поїдемо до родичів хлопця, бо також жахливо скучили за ними. А після - або на природу, або до моря. Дуже хочеться відчути свободу у пересуванні. Але разом з тим, я розумію, що по закінченню карантина вірус не зникне магічним образом. Тому, ми дивитимемося на тенденцію захворюваності і там вирішуватимемо далі, - розповідає Летиція Курята.
     
    - Якщо разом з карантином закінчиться й пандемія, то я буду дуже радий повернутися до нормального способу життя. Хочу гуляти з друзями, їздити в інші міста, ходити в кав’ярні та навіть на навчання. Тому чогось одного, що я відразу зробив би після закінчення цього всього, немає, - розповідає Володимир Шейко.
     
    - Перше, що я зробила б, це зустрілась б з тими, кого давно не бачила. Адже одна справа – це гуляти порожніми вулицями, а інша - наповненими різними людьми. Поїхала б на навчання, адже дуже сумую за постійним рухом кудись, за потягами кожного місяця. Там пішла б в улюблене караоке і в Макдональдс, на футбол і на пари, - розповідає Катерина Ткачук. 
     
    З 11 травня Україна планує почати виходити з карантину у разі дотримання таких умов: 
    - упродовж 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в Україні не змінюється або коливається в межах 5%
    - лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менш, ніж на 50%
     
    За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у влади є план виходу з карантину, який складається з 5 етапів.
     
    - Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». За нашими розрахунками, «День К» має настати 12 травня. Також у нас є важливі завдання до цього часу, над якими ми працюємо: поступово збільшуємо кількість тестувань, покращуємо забезпечення лікарень та медиків, запроваджуємо систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розроблюємо нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекція. 
     
    Також він додав, що Україна в будь-якому випадку повернеться до звичного всім способу життя, але найближчим часом загроза від вірусу не зникне. 


     
    Нік Шендеровський