На Кіровоградщині стали більше виробляти сої, м’яса та олії
Як розвивається промислове виробництво у Кіровоградській області у січні–червні 2020 року.
Індекс промислової продукції у Кіровоградській області у січні–червні 2020 року становив 103,9% (в Україні – 91,7%).
У добувній промисловості та розробленні кар’єрів порівняно із січнем–червнем 2019 р. індекс промислової продукції становив 94,1%, переробній – 107,7%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 94,8%.
У переробній промисловості зростання обсягів виробленої продукції зумовлено збільшенням виробництва харчових продуктів та напоїв на 8,2%.
За 6 місяців цього року зросло виробництво олії соєвої нерафінованої у 1,5 раза, олії соняшникової рафінованої – на 28,7%, свинини свіжої чи охолодженої – на 21,3%, хліба та виробів хлібобулочних – на 4,1%, олії соняшникової нерафінованої – на 1,2%.
Водночас зменшилось виробництво виробів здобних на 12,8%, борошна пшеничного чи пшенично-житнього – на 10,3%, печива солодкого – на 8,3%, виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на 8,1%, яловичини і телятини, свіжої чи охолодженої – на 4,6%.
Головне управління статистики у
Кіровоградській області