На Кіровоградщині запрацювали три центри надання адмінпослуг

  • 27 січ. 2021 09:02
  • 708
    • Новина На Кіровоградщині запрацювали три центри надання адмінпослуг Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У трьох новоутворених громадах Кіровоградщини вже запрацювали власні ЦНАПи, інформує у ФБ Кіровоградська ОДА.
     
    Повноцінно отримувати адміністративні послуги вже мають можливість жителі Бобринецької, Добровеличківської та Компаніївської громад. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.
     
    - З огляду на реформу, зараз в області триває робота з розбудови мережі ЦНАПів органами місцевого самоврядування. У першу чергу ЦНАПи мали створити органи місцевого самоврядування, які раніше були адміністративними центрами районів, – пояснив Валерій Жалдак. 
     
    Він також повідомив, що рішення про створення центрів із надання адмінпослуг також прийняли Благовіщенська, Маловисківська, Новомиргородська міська та Вільшанська, Голованівська, Онуфріївська, Петрівська, Устинівська селищні ради.
     
    У Гайвороні, Долинській, Новгородці й Олександрівці адміністративні послуги надаватимуть окремі працівники виконавчих комітетів.
     
     
    - Без змін працюють ЦНАПи у Кропивницькому, Олександрії, Знам’янці, Світловодську та Помічній. Також надання адміністративних послуг забезпечують сільські ради Соколівки, Піщаного Броду і Кетрисавнівки, – додав перший заступник голови ОДА.
     
    За формацією Валерія Жалдака, на завершальній стадії перебуває реалізація проектів зі створення та модернізації ЦНАПів в рамках програми «U-LEAD з Європою» Приютівської, Новопразької селищних та Аджамської, Тишківської, Дмитрівської сільських рад.
     
    Програма: «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та країнами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією. Вона призначена для створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.