На Кіровоградщині міського голову звинувачують у вимаганні хабара

  • 25 січ. 2022 16:07
  • 767
    • Новина На Кіровоградщині міського голову звинувачують у вимаганні хабара Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця в отриманні неправомірної вигоди.
     
    Слідче управління поліції області, за оперативного супроводу управління Служби безпеки України в Кіровоградській області, завершило розслідування кримінального провадження за фактом вимагання одним із міських голів неправомірної вигоди від фізичної особи-підприємця за вирішення питання щодо приватизації земельної ділянки орієнтовною площею 0,1 га.
     
    У липні минулого року правоохоронці затримали посадовця на «гарячому» в його службовому кабінеті після отримання підтвердження у вигляді платіжного документу про переведення суми неправомірної вигоди на вказаний попередньо ним рахунок.
     
    Загалом було задокументовано декілька фактів одержання міським головою неправомірної вигоди у сумі близько 30 тисяч гривень.
     
    У даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України скеровано до суду. Санкцією статті передбачено покарання – до восьми років позбавлення волі.
     
    Слідче управління
    поліції Кіровоградської області