Бізнес Кіровоградщини долучився до підтримки територіальної оборони області

  • 16 лют. 2022 10:05
  • 684
    • Новина Бізнес Кіровоградщини долучився до підтримки територіальної оборони області Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 15 лютого, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна провела спільне засідання Економічної та Аграрної рад Кіровоградщини.
    На засіданні з представниками регіональних підприємств та промисловостей обговорювалось питання підтримки організації підрозділів територіальної оборони області.
     
     
    Як зазначила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна, з 1 січня 2022 року вступив у дію Закон України «Про основи національного спротиву», він має сформувати 3 складові: рух опору, сили територіальної оборони і системи підготовки громадян до національного спротиву.
     
    - Перед нами стоїть завдання в найкоротші терміни доукомплектувати сили територіальної оборони. На Кіровоградщині визначено 6 пунктів постійної дислокації сил територіальної оборони, і ми маємо вжити спільних заходів, щоб ці пункти були відповідно укомплектовані та приведені в належний стан. Я впевнена, що бізнес не стоятиме осторонь тих процесів, які відбуваються в державі. Бізнес завжди підставляє своє плече, щоб Україна була сильнішою. Як голова територіальної оборони Кіровоградщини хочу звернутись до вас з приводу партнерства у формуванні потужної системи територіальної оборони, - звернулась до присутніх Марія Чорна.
     
    Як додала очільниця області, учора під час сесії обласної ради з обласного бюджету виділили 2 мільйони гривень для фінансування заходів із територіальної оборони, такі ж заходи проходять у кожній територіальній громаді Кіровоградщини.
     
    - Це міра мала бути прийнята давно, але нині без сумнівів нам всім потрібно активно брати участь у формуванні системи територіальної оборони, адже це - захист землі, на якій ми живемо, - сказав голова обласного об'єднання організацій роботодавців "Співробітництво", голова Наглядової ради ПАТ "НВП "Радій" Євген Бахмач.
     
    Наразі фахівцями прораховуються статті витрат, які потрібно буде дофінансувати. Також учасники засідання обговорили шляхи, алгоритми та механізми допомоги.