На Кіровоградщині збільшилося виробництво м’яса

  • 21 квіт. 2016 13:54
  • 1004
    • Новина На Кіровоградщині збільшилося виробництво м’яса Ранкове місто. Кропивницький

    Виробництво м’яса господарствами усіх категорій Кіровоградської області у січні–березні 2016р. склало 16,9 тис.т та порівняно з січнем–березнем 2015р. збільшилося на 0,9 тис.т або на 5,6%.

    Дані показники надало Головне управління статистики у Кіровоградській області.

    У січні–березні п.р. загальне виробництво молока порівняно з відповідним періодом 2015р. зменшилося на 1,6% і склало 56,6 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 5,8% (43,5 тис.т), у сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 15,9% (13,1 тис.т).

    Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–березні 2016р. порівняно з січнем–березнем 2015р. збільшилося на 8,9% і склало 97 млн.шт, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 30,4% (23,6 млн.шт), господарствах населення – на 3,4% (73,4 млн.шт).

    Станом на 1 квітня 2016р. загальна кількість великої рогатої худоби становила 120 тис. голів (на 5,1% менше ніж на 1 квітня 2015р.), у т.ч. корів – 58,6 тис. голів (на 4,2% менше), свиней – 262,7 тис. голів (на 0,6% менше), овець та кіз – 52 тис. голів (на 4,6% менше), птиці – 3906,9 тис. голів (на 2% менше).