Поліграфія «Хамелеон» – швидке та якісне виготовлення ресторанних меню

  • 6 жовт. 2023 09:50
  • 422
    • Новина Поліграфія «Хамелеон» – швидке та якісне виготовлення ресторанних меню Ранкове місто. Кропивницький

    Знайомство із закладом харчування розпочинається з його меню. Це презентаційна поліграфія, яка формує перше враження про ресторан чи кафе.

    Тож меню повинно виглядати естетично, мати чітку та структуровану будову. Особливе значення має зображення самих страв і напоїв. Лише різнобарвні та деталізовані фотографії здатні зацікавити відвідувачів та продемонструвати головні переваги. Поліграфія «Хамелеон» – це оперативний друк високої якості. В типографії ви можете замовити виготовлення ресторанних меню різних форматів, враховуючи бюджет та специфіку закладу.

    Як вдало розробити макет

    Головна вимога до меню – це його читабельність. Візуально слід чітко розділяти страви та ціни. Аби полегшити пошук, для великих меню рекомендується зробити зміст. Усі страви можна ділити за певними групами. Приміром, сніданки, обіди, ланчі, вечері. Або ж з акцентом на складі: м’ясні, рибні, вегетаріанські чи пісні страви. Чи, приміром, розділити за методом приготування: на мангалі, випічка, дієтичні парові тощо.

    Друге правило верстки ресторанних макетів – це лаконічні акценти. Не варто використовувати активну палітру кольорів. Найбільш читабельним є поєднання білого тла та текстів чорного кольору. Стильно й елегантно виглядають пастельні відтінки. Такі сигнальні кольори, як червоний, жовтий та помаранчевий слід використовувати мінімально: для вказання акційної ціни, напису слів «новинка», «хіт» тощо.

    Вибір формату ресторанного меню

    Щоб захистити меню від проливання рідин та бруду, рекомендується замовляти ламінування сторінок і обкладинки. Таке рішення недороге, проте поліграфія прослужить довго – її не доведеться друкувати знову вже в найближчий час. Також ламінування виглядає стильно, папір стає щільним та цупким на дотик. Таке меню зручно гортати, на ньому не залишається механічних заломів.

    Популярні формати меню для закладів харчування:

    • Листівка. Зазвичай це меню в форматі аркуша А4. Воно чудово підходить для закладів, які пропонують невеликий перелік страв. Листівку можна виготовити як додаток до основного меню і відокремити в ній напої чи десерти.
    • Буклет – це компактне меню, яке зручно тримати в руках. Виглядає більш оригінально та престижно, ніж звичайна листівка.
    • Меню-книжка є повноцінним виданням, де сторінки скріплені двома скобами. Зазвичай такі меню друкують на велику кількість сторінок – від 16 і більше.

    Сети – сучасно та практично

    Ресторани, кафе та піцерії активно використовують багатофункціональні паперові сети. Виглядають вони як серветки для сервірування столу. Проте на папері додатково друкується корисна інформація. Це може бути меню, анонсування нових страв, цікавинки для відвідувачів: дитячі розмальовки, кросворди, анекдоти, афоризми.

    Стандартні розміри ресторанних сетів – 420х297 мм. Проте заклад може замовити й виготовлення серветок з індивідуальними параметрами, формами. Додатково на сетах можна друкувати айдентику закладу, аби ресторан краще запам’ятовували відвідувачі. На сайті київської друкарні https://xprint.com.ua можна оформити замовлення на виготовлення різних видів меню для ресторанів, піцерій, пабів.