Поліцейські навчалися правовому захисту внутрішньо переміщених осіб

  • 2 лют. 2018 15:02
  • 857
    • Новина Поліцейські навчалися правовому захисту внутрішньо переміщених осіб Ранкове місто. Кропивницький
     
    Патрульні поліцейські Кіровоградської області взяли участь у правозахисному тренінгу, присвяченому питанню соціального та правового захисту внутрішньо переміщених жінок. Про це на ФБ поідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
     
    Представники відділу по зв’язкам із громадськістю Управління патрульної поліції в Кіровоградській області у період з 22 по 30 січня 2018 року були учасниками двох тренінгових циклів правозахисного проекту «Я-медіа: блогери в правозахисті», який пройшов у тренінговому центрі «Mama Cares».
     
    Головною метою проекту є сприяння у задоволенні права на висловлення власної думки внутрішньо переміщеними жінками на місцевому рівні через системне використання можливостей блогерства у соціальних медіа-ресурсах.
     
    Під час тренінгів розглядалися ефективні моделі взаємодії громадськості, органів влади та засобів масової інформації у питанні правового захисту внутрішньо переміщених осіб, а також принципи та прийоми ефективної адвокації цих проблемних питань.
     
    Участь в тренінгах взяли лідери громадських організацій, які працюють у царині правозахисту внутрішньо переміщених жінок у Львівській, Київській та Кіровоградській областях, а також представники Управління патрульної поліції в Кіровоградській області.
     
    Правозахисний тренінговий цикл «Я-медіа: блогери в правозахисті» є компонентом проекту «I am Media: Empowerment Advocacy Programme for Internally Displaced Women», що реалізується громадською організацією «Фундація прав людини» за підтримки Robert Bosch Foundation. Регіональним партнером проекту в Кропивницькому є громадська організація «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”».
     
    «Громадяни, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, часто зіштовхуються із проблемами, які важко вирішити самотужки. Вирішенню цих питань сприяє налагодження конструктивного діалогу між органами місцевої влади, громадським середовищем та медіаінституціями. У такому форматі з’являються дійсно ефективні моделі правового захисту громадян», – підсумувала учасниця тренінгів, інспектор по зв’язкам із громадськістю Оксана Білоброва.