На Кіровоградщині з 1 га одержано по 38,3 ц зерна (на 13,3% більше, ніж торік)
Станом на 1 вересня п.р. господарствами всіх категорій зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) скошено й обмолочено на площі 437 тис.га, що складає 98% площі посіву зернових культур (без кукурудзи), посіяних під урожай 2016 року (на рівні відповідної дати 2015р.), виробництво зерна становило 1672,8тис.т (у початково оприбуткованій вазі), що на 3,9% більше, ніж було одержано на початок вересня 2015 р.
У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 38,3 ц зерна (на 13,3% більше, ніж торік), ут.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 40 ц
(на 14,9% більше), господарствами населення – 32,5 ц (на 8,7% більше).
Всіма категоріями господарств накопано 600,1 тис.т картоплі, що на 31,8% більше, ніж на 1 вересня 2015 р. (за рахунок збільшення площі збирання на 4,9% (37,5 тис.га) та середньої врожайності на чверть (160 ц з 1 га). Виробництво овочів відкритого ґрунту (111,9 тис.т) зменшилось на 3,4% (за рахунок зменшення площі збирання на 5,2%), при середній врожайності 117 ц з 1 га (торік – 114 ц з 1 га). Загальне виробництво плодоягідної продукції (20,4 тис.т) зросло порівняно з початком вересня 2015 р. на 4,4%. Господарствами населення одержано 100% обсягу виробництва картоплі, 98,5% – плодів та ягід, 96,2% – овочів.
Станом на 1 вересня п.р. сільськогосподарськими підприємствами (крім малих) озимі на зерно та зелений корм, включаючи ріпак, під урожай 2017 р. посіяно на площі 23,5 тис.га, що на 31,3% більше, порівняно з 1 вересня 2015р., у т.ч. зернові на зерно – 0,7 тис. га (у 2,3 раза більше), ріпак озимий на зерно – 22,6 тис.га (на 28,4% більше), пише Головне управління статистики у Кіровоградській області.