Загальне виробництво молока в Кіровоградській області, порівняно з 2015 р., зменшилося на 1,3%
Виробництво м’яса усіма категоріями господарств у січні–серпні 2016 р. склало 47,7 тис.т та порівняно з січнем–серпнем 2015 р. збільшилося на 2,2 тис.т або на 4,8%.
Загальне виробництво молока порівняно з січнем–серпнем 2015 р. зменшилося на 1,3% і становило 221,6 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 4% (182,4 тис.т), сільськогосподарських підприємствах – збільшилося на 13,3% (39,2 тис.т).
Питома вага виробництва молока господарствами населення у загальному виробництві склала 82,3%.
Від птиці всіх видів у січні–серпні 2016р. загальне виробництво яєць порівняно з січнем–серпнем 2015 р. зменшилося на 7,4% і склало
354,8 млн.шт, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,9 раза (40,4 млн.шт), господарствах населення – збільшилося на 3,2% (314,4 млн.шт).
Станом на 1 вересня 2016 р. загальна кількість великої рогатої худоби становила 123,8 тис. голів (на 4,3% менше ніж на 1вересня2015р.), у т.ч. корів – 59,1 тис. голів (на 4,1% менше), свиней – 263 тис. голів (на 3,5% менше), овець та кіз – 51,2 тис. голів (на 3,4% менше), птиці – 6593,5 тис. голів (на 2,8% менше), повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.